_
_
_
_
_
Arquitectura

Set dies de debat

I tu com treballes? És aquesta la pregunta clau que els comissaris Félix Arranz i Carlos Cámara han formulat als arquitectes reunits en l'exposició-esdeveniment 44 young architetcts 2007, que es presenta al Centre d'Art Santa Mònica (Casm), fins al 23 d'octubre. La mostra, que -com la publicació que l'acompanya- tindrà caràcter anual, s'emmarca en les activitats d'Arquiset, una setmana dedicada a debatre i divulgar l'arquitectura contemporània, promoguda pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i Arquinfad, la secció d'arquitectura del Foment de les Arts i el Disseny (FAD). Es tracta d'una primera edició quasi de prova que vol tenir continuïtat en el futur i que pretén apropar la disciplina al ciutadà.

44 young architetcts 2007 recull les primeres obres de 44 estudis ibèrics, europeus i americans, a més de set instal·lacions a càrrec d'altres estudis catalans, col·locades en grans taules, como si es tractés d'un banquet. "Volem escenificar el matrimoni entre art i arquitectura", expliquen els comissaris, que completen la proposta amb una sèrie de trobades i debats en què participen artistes i arquitectes, com Nacho López Alonso i Marc Zaballa, de Lagula; Rafael de Montart i Isabel Concheiro, de Prefix-re, i Jordi Fernández i Eduardo Gutiérrez, d'On_A. Aquests últims es van donar a conèixer amb el bar Cinco sentidos d'Empúriabrava, inspirat en l'estructura d'una cèl·lula òssia, el projecte de la qual va ser realitzat íntegrament amb tecnologies digitals tridimensionals. "Intentarem entendre el perquè de l'èxit i la visibilitat de l'arquitectura com a marca de Barcelona", explica Ferran Barenblit, director del Casm.

El programa d'Arquiset inclou la visita a estudis d'arquitectes de prestigi, com Carles Ferrater, Óscar Tusquets, Beth Galí, Fermín Vázquez o Enric Ruiz Geli i deu exposicions a deu districtes de Barcelona, algunes al mateix carrer. En total són més de 40 activitats per a tots els públics, des de tallers per a nens a la seu del COAC i espectacle de teatre de carrer a la Plaça Nova, fins a un simposi sobre arquitectura sostenible a la Fundació Miró.

A més, cada dijous el COAC organitza un cicle de conferències dels finalistes del concurs de projectes per al nou estadi del Barça, que contextualitzen l'exposició El Camp Nou 1957 -2007... i 10 noves propostes, oberta a la seu d'aquesta entitat fins al 10 de novembre. El moment culminant de la setmana serà la cerimònia d'entrega de la 49a. edició dels Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, que se celebrarà el proper dijous a l'Institut Cartogràfic de Catalunya

CINE I TURISME

- kinoARKT. 10 sessions de cinema sobre les relacions entre cinema i arquitectura amb tres seccions (clàssics, ciutats imaginàries i documentals). Cinemes Maldà. Sessions diàries fins al 20 d'octubre a les 20 i 22 hores. 3 euros.

- Arquibus. Recorregut en un bus turístic per alguns dels premis FAD situats a Barcelona. Sortides des de Plaça Catalunya, 21, fins al 25 d'octubre, cada dia a les 10 hores. 5 euros.

- www.arquiset.cat

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_