_
_
_
_
_

Agenda

Cinema àrab, collages, titelles...

Cinema àrab. El mapa català de festivals cinematogràfics no deixa de créixer. L'últim afegitó: la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani, que se celebra a Sant Feliu de Llobregat amb la col·laboració del Festival de Cinema Days of Beirut. La mostra projectarà set llargmetratges, que inclouen films de ficció i documentals, realitzats per directors marroquins, egipcis, algerians, palestins i libanesos. Les pel·lícules programades no han arribat fins ara a la cartellera espanyola. La proposta es completa amb una jornada dedicada als curtmetratges produïts per diversos cineastes del Líban (peces que es van poder veure a la darrera edició de la Biennale de Cinema Àrab de París) i diversos col·loquis per donar a conèixer els conflictes socials i polítics dels països del sud de la Mediterrània. Les pel·lícules del programa tracten sobre els drets humans, la situació de la dona al món àrab, el fenomen de la immigració i les dramàtiques conseqüències de les guerres. Entre les pel·lícules que s'exhibiran destaquen Palestine Blues, de Nida Sinnokrot, un retrat del conflicte entre Israel i Palestina pel control de l'aigua a partir de les vivències dels habitants d'un petit poble camperol; Beirut Diaries: Truth, Lies and Videos, de Mai Masri, film que explica les turbulentes experiències, somnis i desil·lusions d'una jove de Beirut; i el documental I See the Stars at Noon, de Saeed Taji Farouky, que repassa la vida del tripulant marroquí d'una pastera. Mostra de Cinema Àrab. Del 18 al 21 d'octubre. Les projeccions i els debats es realitzen a Cinebaix (Joan Batllori, 21). Sant Feliu de Llobregat (Barcelona). El programa sencer es pot consultar a l'adreça: www.cinebaix.com/mostra07.

ART

Imatges en moviment a Girona. El VAD -el Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals- omple Girona amb les imatges dels 107 vídeos seleccionats entre els 672 que es van presentar a la convocatòria. Núria Font, directora de l'esdeveniment, diu que "el VAD es proposa donar a conèixer la diversitat de temàtiques, estils i estètiques del vídeo i els nous mitjans de la cultura contemporània". El festival dedica una secció especial al tema de l'aigua que aplega a la Casa de la Cultura 35 peces que opten a un premi de 2.000 euros. Els vídeos restants, que es projecten al Centre Cultural de la Mercè, també poden obtenir una distinció, però serà el dissabte en el marc de la Nit Digital, quan es repartiran 7.800 euros entre set obres. Les deliberacions del jurat s'emetran en directe al programa Rock the Jury, integrat en el projecte radiofònic on-line Hem pres la ràdio (hempreslaradio.net). La nit del dissabte es podrà gaudir, a més, de l'actuació del músic sevillà Miguel Marín Árbol, que presentarà el seu darrer disc. Dins del VAD també hi ha altres propostes, com la protagonitzada pel col·lectiu Konic Thtr, impulsor del projecte euroregional Corpus Media (corpusmedia.eu). VAD. Fins al 21 d'octubre. Diversos espais de Girona. vadfestival.net. -R. B.

ESCENES

'Collage' de materials. Diàleg, narració, cançó, realitat, veu interior i ficció... D'aquesta rica barreja d'elements brolla Trànsits, de Carles Batlle. La directora Magda Puyo assumeix el repte de donar forma escènica a un collage on l'autor reprèn algunes constants de la seva obra, com la identitat i el desarrelament. I tot a partir de la trobada casual en un viatge de tren de cinc personatges. La peça s'inclou al cicle d'autoria contemporània de la barcelonina Sala Beckett (Alegre de Dalt, 55 bis). Del 19 d'octubre al 18 de novembre. -B. G.

TITELLES

La mostra de cinema d'animació Animac-Mòbil és enguany una de les novetats de Guant, el festival de titelles de l'Alt Camp que ofereix 28 espectacles per a tots els públics, com Pulicinella i la nit de Sant Joan, de Pa Sucat i Arrivano dal Mare, i Ei, espereu-me!, de Gar Produkcioak. Festival Guant. Del 19 al 28 d'octubre a Valls i altres localitats de l'Alt Camp (Tarragona). www.festivalguant.cat.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_