_
_
_
_
_

Agenda

Saló del Còmic, unió de música y vinyetes, còmic al Triangle...

Superherois a la galeria. Dins del programa d'activitats paral·leles al Saló del Còmic de Barcelona, destaca la proposta de la galeria barcelonina Victor Saavedra en forma d'una amena exposició titulada Més que herois. L'exposició, que té com a comissari Jaume Vidal, permetrà veure els treballs de tres autors espanyols que han triomfat al mercat nord-americà dels superherois: Salvador Larroca, que ha col·laborat a les sèries de la Marvel Els 4 fantàstics i X-Men; Pasqual Ferry, autor del cartell del Saló d'enguany i dibuixant de Warlock, Superman, Wildcats o de l'irreverent ànec Howard; i Carlos Pacheco, de qui s'exhibeixen pàgines de Green Latern i Superman, entre altres. A més de les d'aquests creadors, també es podran veure (i adquirir) obres de Tim Sale, protagonista d'una de les exposicions del Saló i conegut per ser l'autor dels quadres que pinta el visionari Sam Mendez a la sèrie Herois, que ara arriba en còmic publicat per Planeta de Agostini en castellà i, en col·laboració amb Edicions 62, també en català. Sale porta a la galeria pàgines dels seus treballs amb personatges-estrella de les vinyetes superheroiques, com Daredevil, a més de diverses il·lustracions per les portades de Detective Comics. Aquest comiquer és un dels autors més interessants del moment perquè ha sabut combinar la tradició dels superherois amb l'estil gràfic europeu de la línia clara. Tots els originals de l'exposició es posen a la venda. Malgrat que els superherois han perdut mercat per l'impuls del manga , en aquest gènere es poden trobar obres mestres de la mà d'autors com Jack Kirby, Steve Ditko, Mike Mignola, John Byrne o Frank Miller, per citar-ne alguns. Per això no és estrany que aquesta iniciativa vulgui reivindicar el llenguatge del còmic com una manifestació més de la creació artística contemporània. 'Més que herois'. Fins al 26 d'abril. Galeria Victor Saavedra (Enric Granados, 97). Barcelona.

RECOMANAT

Rei del rock. El segell Discmedi continua amb la seva aposta d'agermanar música i vinyetes amb la publicació d' Elvis Presley. 1953, el origen. El còmic, amb guió de Miquel Jurado i dibuixos de David Morancho, va acompanyat d'un doble cd que conté els primers èxits del cantant -una tria que inclou, entre d'altres temes, les gravacions per Sun Records, diverses maquetes i directes- i les cançons originals que van servir a l'indiscutible i únic Rei del Rock per inspirar-se, entre les que figuren clàssics com I Don't Care if The Sun Don't Shine, de Patti Page; True Love, de Bing Crosby i Grace Kelly, o Tutti Frutti, de Little Richard. L'obra es presentarà al Saló del Còmic el dissabte (18.00 hores). De la selecció musical se n'ha encarregat també el mateix Jurado.

MÉS VINYETES I AUTORS QUE MAI

Dedicatòries somniades. Les 'jornades comiqueres' del centre comercial Fnac-Triangle es clausuren avui amb més de 30 autors dedicant els seus treballs amb signatures artístiques (perquè sempre van acompanyades dels preuats dibuixos). Així, a partir de les 19.00 hores, estaran allà signant exemplars dibuixants de còmic tan prestigiosos com Max (Bardín el Superrealista, foto), Miguel Brieva (Dinero), Sandra Uve (Los juncos), Peter Bagge (Apokalipsis Friki), Liniers (Conejo de viaje), Miguel Gallardo (María y yo), Jordi Bernet (Torpedo), David Rubín (La tetería del oso malayo), Jason (No me dejes nunca), Vittorio Giardino (Max Fridman / Nopasarán), Terry Moore (Strangers in paradise) o Catel Muller i J. L. Bocquet (Kiki de Montparnasse), entre d'altres.

A més, entre les 16.00 i les 17.00 hores, Fnac-Triangle també acollirà una classe magistral de manga a càrrec de Joaquín Celis (Ikari Studio). L'espai dedicat al còmic en aquest centre no para de créixer, com reconeix la responsable de llibres de Fnac-Triangle, Carme Mulet. "Tenim previstos alguns canvis per fer encara més espai als àlbums d'historietes. Hi ha molta demanda per part del públic, que s'ha ampliat en els últims anys i ja no és tan específic com el d'abans", diu Mulet. Per això, entre altres raons, Fnac ha instaurat fins i tot un premi de novel·la gràfica. Jornada 'comiquera' a Fnac-Triangle (Plaça de Catalunya, 4). Barcelona. 17 d'abril, a partir de les 16.00 hores.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_